Sponsor - FysioTeam Tegelen

Sinds 1986 zijn wij in het centrum van Tegelen een praktijk gestart onder de naam Groepspraktijk voor Fysiotherapie Tegelen. In de loop der jaren zijn wij flink uitgebreid, inmiddels bestaat ons team uit 10 enthousiaste fysiotherapeuten; jonge fysiotherapeuten en mensen met een jarenlange ervaring. Juist deze mix zorgt ervoor dat wij een dynamische praktijk zijn die mensen uitdaagt. Door scholing zorgen wij voor een kwalitatief goede zorg en zijn er verschillende fysiotherapeutische specialisaties aanwezig. Enkele maanden geleden hebben we een frisse start gemaakt en hebben wij onze praktijk vernieuwd. We gaan vanaf dat moment verder onder de naam: FysioTeam Tegelen.

U kunt bij FysioTeam Tegelen terecht voor verschillende vormen van fysiotherapie en training:

 • Manuele therapie
 • Oedeem- en oncologiefysiotherapie
 • Kinderfysiotherapie
 • Longrevalidatie COPD
 • Bekkenbodemtherapie
 • Looptraining bij Claudicatio Intermittens
 • Echografie
 • Hartrevalidatie- en Cardio-Vasculair risicomanagement (CVRM)
 • Medische fitness
 • Fysio fitness
 • Personal training
 • Easy tape

Wij werken al jaren met Atletiekvereniging Scopias samen. Zo verzorgen wij een tweewekelijks inloopspreekuur op het trainingscomplex, en staan we tijdens verschillende loopevenementen klaar met onze kennis en kunde op het gebied van blessures en blessurepreventie. 

Ook tijdens de Scopias Maasduinen Trailrun staat ons team voor alle deelnemers klaar. We zorgen voor herstellende sportmassages op het start-/finishterrein, en kunnen waar nodig alvast de eerste zorg verlenen bij blessures ontstaan tijdens de trailrun. De weken voorafgaand aan de trailrun kunnen alle deelnemers natuurlijk al vrijblijvend contact met ons opnemen voor vragen of advies. Alvast een fysiobehandeling nodig? Dan garanderen wij binnen 24u een afspraak (m.u.v. Kerst, Nieuwjaarsdag & weekenden).

“Dat sporten gezond is dat weet iedereen, maar als je dit ook nog eens combineert met een koude dip dan dan heb je de ultieme gezondheidsboost voor je lichaam en geest.

Susan Derckx en Ine Jacobs hebben hun passies samengevoegd, waaruit "CoolChallenge Limburg" is ontstaan. Samen staan zij voor een gezonde levensstijl, duurzaamheid en hebben zij het volste vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Vanuit hun achtergrond als Wim Hof Methode instructeur/E.E.N. therapeut en Running-coach/Sportrusteninstructeur en hun persoonlijke ervaring met rennen, bewegen, ademhaling en koude bezitten zij over zowel de juiste kennis om van de 'DIPS'  een heerlijke gezonde ervaring te maken.

Fysiotherapeut Gijs Hoeben heeft zich bij hen gevoegd, om de activiteiten van CoolChallenge Limburg nog verder uit te breiden. Gijs zorgt met zijn eigen DIP-ervaring en zijn liefde voor (ultra-)trailrunnen voor een heerlijke combinatie van Trailrunnen en Dippen.

 

Vanuit 'CoolChallenge Limburg' organiseren we verschillende activiteiten. Denk aan de inmiddels bekende Run-Dip-Runs, maar ook trailvarianten, en yogavarianten hierop. Zelfs volle maan-dips staan op onze agenda.

 

Wil je dit zélf eens meemaken?

Na afloop van de Scopias-trail gaan we op verschillende momenten met degene die de uitdaging aandurft, een frisse DIP maken in het natuurwater van Droompark Maasduinen.

We zijn vóór de start al aanwezig bij Start/Finish, waar we je graag met ons laten kennismaken.
Kijk voor je start alvast naar onze DIP-tijden, en ga de uitdaging met ons aan! Deelname aan deze dips is GRATIS!!

Kijk alvast voor meer informatie op https://www.coolchallengelimburg.nl/run-dip-run/

Benieuwd naar onze andere activiteiten? Die zijn hier te vinden:

https://www.coolchallengelimburg.nl/agenda/

Hoofdlocatie
Grotestraat 11a
5931 CS Tegelen
077 – 373 2001

www.fysioteamtegelen.com

 

Gezondheidscentrum ‘De Kern’ 

Bongerdstraat 231
5931 NE Tegelen
077 – 851 0216

info@fysioteamtegelen.nl